<-- This line must match your old code

Over Ons

Wij zijn Sam en Gianna, ‘founders’ van Conmaté. Een start-up met als missie om België te laten kennismaken met de beleving en gezondheidsvoordelen van Yerba Mate. 

De naam 'Conmaté' is tot stand gekomen na een kleine brainstormsessie aan onze Belgische kust. Wanneer je kijkt naar de traditie die verbonden is aan Yerba Mate, dan weet je dat samenhorigheid en gezelligheid daarin centraal staanConmaté werd dan ook gedeeltelijk afgeleid van het Spaanse woord ‘comodo’, wat ‘gezellig’ betekent. En los van het feit dat de belangrijkste term ‘mate’ verwerkt zit in onze naam, vonden we ook dat het klonk zoals ‘con=met, maté= maten, vrienden’. Een gezellig drankje onder vrienden dus. 

Maar wat is nu ons verhaal?

We leerden elkaar drie jaar geleden kennen op Erasmus in Valencia en werden al snel goede vrienden. Beste vrienden zelfs want zo'n ervaring kon niet anders dan voor een unieke band zorgen. Toch sloeg ‘de liefdesvonk’ eigenlijk pas veel later over... :-)

Onze Erasmus ervaring hebben we kunnen beleven door de internationale richting die we volgden aan de Arteveldehogeschool. Deze richting heeft er echter niet alleen voor gezorgd dat we elkaar leerden kennen, het heeft ook de zin in het ontdekken van internationale nieuwigheden en ondernemerschap aangewakkerd.

Na drie jaar te hebben gestudeerd aan de hogeschool, wilden we beide nog een masterdiploma behalen. En zo gezegd, zo gedaan. Twee jaar later konden we opnieuw samen afstuderen (#relationshipgoals). Deze keer deed Sam dat in handelswetenschappen en Gianna in gezondheidswetenschappen. Een combinatie die in ons leuke theeproject zeker en vast van pas komt! 

Maar waar zit nu ‘Yerba Mate’ in ons verhaal?

Een tweetal jaar geleden ontdekte Sam Yerba Mate doordat hij de bekende voetballer, Lionel Messi, ervan zag drinken. Hij ging er meer en meer over opzoeken en werd geïntrigeerd door wat deze thee allemaal kon bieden. Wie daarnaast Gianna kent, weet dat ze houdt van alles wat met Spaanse of Zuid-Amerikaanse culturen te maken heeft en zij was dus ook vrij snel verkocht aan de mooie traditie die verbonden is aan Yerba Mate. 

We gingen verder op zoek, kochten al snel onze eerste Mate beker en yerba aan en begonnen het zelf bijna dagelijks te drinken. Het werd duidelijk dat de filosofie die achter deze krachtige thee zit, enorm goed aansluit bij de levensstijl die we willen nastreven. Ondanks het feit dat we zelf nog steeds volop aan het ontdekken zijn, zijn we al helemaal overtuigd van de wonderen van Yerba Mate. En dat, dat willen we graag delen!

In het voorjaar van 2020 hebben we samen een enorm zware periode doorstaan. En opnieuw besef je dat het leven te kort is om er niet van te genieten en dat je jouw dromen moet najagen. Dus waagden we de sprong. Because in the end you only regret the chances you didn't take. 

Van beste vrienden (die nooit gedacht hadden een koppel te worden), tot business buddies. Het leven zit vol met verrassende wendingen zoals ze zeggen zeker? 

Samen met Conmaté (ook wel onze baby vanaf nu) willen we nog meer kijken naar andere levensopties. En aan de pijler 'gezondheid' proberen we alvast te werken door het creëren van een gezonde levensstijl en natuurlijk met: een (con)maté in de hand.

Momenteel genieten we er volop van om deze beleving aan jullie voor te stellen. We hopen dan ook aan iedereen hetzelfde geluksgevoel en energieniveau te kunnen doorgeven door het samen (voorlopig op afstand) te kunnen genieten van onze Yerba Mate.

Bedankt om hier te zijn. We zijn benieuwd of jullie net zoals ons fan worden van Yerba Mate en haar unieke beleving.

Cheers!